Levnější než zděný dům


Dnešní doba příliš nenahrává lidem k budování vlastních domovů v rodinných domech. Stavebních pozemků ubývá, jsou stále dražší a menší, a často i na odlehlejších místech, kde většina lidí stavět nechce. Pokud zvažujete stavbu domu a máte pozemek, můžete si vybrat mezi zděným domem a dřevostavbou. Spousta lidí stále preferuje zděné domy, protože jejich výstavba probíhá už velice dlouho a tak jsou u nás tradiční. Před pár lety se k nám ze zahraničí dostaly dřevostavby, ke kterým někteří lidé nemají důvěru dodnes. Obavy jsou ale zcela zbytečné a nejsou na místě.

stavba domu

Stavba dřevostavby je jednodušší v tom, že se nemusí čekat na to až zatvrdne věnec a podobné části, které jsou typické pro zděné domy. Dřevostavby jsou montované z předem připravených součástí, takže se jen všechno smontuje k sobě a za pár týdnů už si můžete chystat věci na stěhování. Bydlet ve dřevostavbě není ostuda, a naopak může jít o dostupnější a kvalitní bydlení, a ještě navíc za nižší cenu než je cena zděného domu. Dřevostavby se bát nemusíte ani z důvodu hlučnosti. Mezi stěnami se nachází odhlučnění i zateplení, takže nehrozí ani obávané úniky tepla.

dřevostavba dům

Jestli hledáte kdo staví dřevostavby ve Zlíně Grimblok, jste u nás správně. Můžete si nechat postavit moderní dům, který vám poskytne komfort a dokonce i poměrně nízkou tepelnou ztrátu, tudíž budete mít štítek PENB v zelenějších barvách. Prohlédněte si technologie stavby a sjednejte si s námi schůzku. Rádi vám řekneme všechno co potřebujete vědět, abyste se mohli rozhodnout zda si pořídíte zděný dům nebo dřevostavbu. Jediná nevýhoda dřevostaveb je ta, že téměř nikdo si ji nedokáže postavit svépomocí, protože je zapotřebí těžká technika k usazování jednotlivých dílů. Pokud tedy nezvažujete stavbu domu svépomocí, můžete si nechat postavit levnější dřevostavbu, ve které budete bydlet opravdu rychle.