Testy, které pomáhají


Podzim a zima nejsou zrovna oblíbené, protože všichni už čekají kdy dostanou první nemoc. Respirační onemocnění útočí úplně na všechny už na začátku září. Rodiče malých dětí jistě znají situaci, kdy začne školní rok, a po pár dnech už mají minimálně jedno dítě doma. Problém také je, že spousta nezodpovědných rodičů posílá nemocné děti do školy i do školky, a tak se nemoci vrací jako bumerang z jednoho člověka na druhého. To je největší problém podzimu a zimy – neustále se opakující respirační nemoci.

covid test

Angínu, zánět průdušek, nebo obyčejné nachlazení znají všichni moc dobře. Každý ví jak proti takové nemocí bojovat. Pokud je nemoc bakteriálního původu, je namístě navštívit lékaře, a probrat s ním možnost užívání antibiotik. Vždycky by se ale všichni měli snažit odbourávat nemoci nejlépe bez antibiotik, protože pokud je někdo bere často, různé bakterie se vůči antibiotikům postupem času stávají rezistentní. To znamená, že na závažnější nemoc by už antibiotika zabrat nemusela.

covid nemoc

Testujte se doma
Problém pandemie byl hlavně v tom, že šlo o novou nemoc která se nedala a nedá léčit antibiotiky. Lidé tápali a nevěděli, jak se z této nemocí dostat. Přitom stačilo použít selský rozum, a na virovou nemoc nasadit léčbu jako na kteroukoliv jinou nemoc stejného původu. Léčba chřipky je trošku náročnější, a u covidu je ten problém, že zatímco u někoho šlo o lehčí nachlazení a u někoho o rýmu, pro mnoho lidí covid znamená chřipku s těžkým průběhem.

Nemoc se šířila tak rychle zejména z toho důvodu, že lidé zpočátku vůbec nevěděli, že jsou nemocní, protože se u nich nemoc neprojevila anebo měli jen slabé příznaky. Proto jsme byli povinni používat antigenní testy, díky kterým jsme hned věděli zda nemoc máme nebo ne. I dnes je ideální používat například testy vivadiag, díky kterým během chviličky zjistíte zda jste pozitivní nebo negativní.