Proč důvěřovat při sázení na fotbal umělé inteligenci


Výpočetní výkon – kdo chce být co nejúspěšnější při sázení na sport, využívá nejen tipy sázení, ale propočítává různé statistické údaje. Vyplácí se v tomto směru být důslední a zjistit, jak velká pravděpodobnost výhry je na ten který zápas, protože tu figuruje řada ukazatelů. Pokud ovšem propočítáváte své statistické údaje na kalkulačce nebo na to máte jakýsi pochybný software, nebude to přinášet kýžené ovoce. Nejlepších výsledků dosáhnete pomocí umělé inteligence, dnes se tato technika používá s úspěchem na mnoha místech a sázení je jedním z nich. Výpočetní výkon je enormní a během velmi krátké doby máte jasno, jak vysokou částku si můžete dovolit vsadit v souladu s rizikem, jaké se právě vaší sázky týká. Je logické, že pokud například vychází propočet tak padesát na padesát, že je riziko sázky obrovské, a že pravděpodobnost výhry je relativně malá.

fotbalový zápas

Lidský faktor – každé sázení skrze umělou inteligenci má svá pro a proti. Těmi pro jsou samozřejmě statistiky, takže na základě výsledků a výkonnosti mužstva můžete celkem dobře odhadnout propočet. Jenže tu máme pořád ještě lidský faktor, a to jsou jevy, které do žádného algoritmu, ani u nejvýkonnějšího počítače světa nelze zohlednit.

fotbalový stadion

Lidským faktorem máme na mysli neočekávané události, jako jsou úrazy a onemocnění hráčů, momentální indispozice a zdravotní potíže, úplatkářské aféry, do nichž jsou zapleteni rozhodčí, hráči, trenéři i samotný manažer týmu. Dále musíte zohlednit počasí, což například pro některé hráče může znamenat vzpruhu a pro jiné problém, tedy někomu se lépe hraje za deště v chladnějším prostředí, někomu naopak se Sluncem nad hlavou a v teple.

Sázení je zkrátka stále jen sázení, takže vám s ním sice vypomůže AI, ale vždy je tu nějaké procento nejistoty, které nelze nikdy propočítat předem. Vyplácí se být v tomto směru poněkud střízlivý a používat selský rozum, abyste neprohráli střechu nad hlavou.