Sůl jako lék


Na světě je hodně kožních problémů. Za některé si mohou lidé sami, ale některé přijdou a nikdo ani neví jak. Někdo se třeba již takový narodí a je tu problém. Převážně se může jednat o atopické exémy a jiné kožní potíže. Nejhorší je to u dětí, protože ony nechápou, že jim třeba klasická koupel zrovna neprospívá. A proto, když se pořídí bazén, je jasné, že v něm nemůže být jen obyčejná voda s větším množstvím chlóru. Tohle by dětem vůbec neprospělo, a to ani těm, které s pokožkou potíže nemají. Proto se do bazénové vody přidává sůl. Druhé dobro s touto věcí je to, že pokud si pořídíte salinátor, můžete vlastně rozkladem soli vyrobit chlor plynný a ten zastane práci toho klasického.

čistá voda v bazénu

Tento ovšem nezapáchá a je šetrný k pokožce. Proto vůbec neváhejte sůl koupit a do bazénu ji dávat. Ne, nespěchejte do kuchyně, abyste se špajzu uloupili oba pytlíky soli, které má vaše manželka uschovány do zásoby. To není vůbec to pravé řešení. To pravé se ukrývá pod názvem tabletová sůl a je to velmi snadno řešitelná záležitost. Víte, ono naházet tunu soli do bazénové vody není zrovna ideální. Spíše je to na škodu. Právě proto je zde tohle jiné, výše popsané řešení. Potřebujete k tomu jen plovák, ale v podstatě ani ten nemusíte mít. Ovšemže, pokud ho máte, neváhejte ho použít.

čistá voda v bazénu

Potřebný počet tablet do něj stačí položit a více se již nemusíte starat. Vítr udělá zbytek práce za vás. Postrkuje plovák sem a tam, a tak vlastně „rozděluje“ sůl po celé ploše bazénu. Takže pokud vás to baví, stačí se jen dívat. Poté je ovšem nutno pochopitelně obsah soli změřit a pochopitelně podle potřeby upravit. Většinou první dávka netrefí zcela přesně to, co chceme, ale časem už se to naučíme odhadovat. Tabletová sůl je vynikající pomocník a také ochránce našeho zdraví. V žádném případě si jej nezapomeňte objednat přes odkaz zde v článku.